Tannpleie

Tannpleie er den viktigste forebyggende behandlingen vi kan tilby deg.

Vi informerer deg om årsaken til ulike tannsykdommer og diskuterer hvordan du selv kan forebygge tannsykdommer. Dessuten viser vi deg hvordan man kan rengjøre tennene på enklest mulig måte. Samtidig utfører vi en profesjonell tannrens av dine tenner med spesielt egnet utstyr og profesjonell tannkrem. Dette fjerner bakteriebelegg og ytterligere misfarging på dine tenner. Har du mye misfarging som forårsakes av kaffe, te og vin kan vi også rengjøre tennene ved hjelp av AirFlow. AirFlow er et spesialutstyr som rengjør tennene gjennom å blåse aluminniumsalter på dem. Dersom misfargingene har trengt dypt inn i tennene hjelper det ikke med vanlig tannpleie og man må bleke tennene.

Eksempler på behandlinger som utføres av tannpleier:

- klinisk og røntgenologisk undersøkels av tenner, tannkjøtt og slimhinner
- diagnostisering og oppfølging av pasientens tannhelsetilstand
- fjerning av tannsten og plakk
- systematisk behandling av tannkjøttsykdommer (gingivitt og periodontitt)
- midlertidig fyllings- og kroneterapi
- fluorbehandling
- bleking
- bittskinne
- justering av proteser

Tannpleie utføres ofte av tannpleier, men tannleger fokuserer også på forebyggende behandling og tannpleie. Den viktigste tannpleie utfører du selv hjemme daglig ved hjelp av tannbørste, tannkrem og tanntråd.
I munnen finnes det flere enn 500 ulike typer bakterier, hvis du ikke rengjør tennene ordentlig kan visse bakterier forårsake hull i tennene eller tannkjøttbetennelse. Dessverre merker man sjelden selv om man har hull i tennene eller tannkjøttbetennelse. Derfor er det viktig å besøke tannpleier eller tannlege for regelmessige undersøkelser.

Tannpleiere har refusjonsrett når det gjelder behandling av tannkjøttssykdommer.
 

Våre nettsider bruker cookies

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle inn data fra besøkende. Vi bruker denne informasjonen til å utvikle bedre produkter, tjenester og innhold for deg som bruker av nettsiden.