Før behandling og etter behandling
Før behandling og etter behandling
dental-veneers-for-decay-before-and-after-dentist-in-santa-monica-bay-cosmetic-dentistry-dds
Marielaina-Perrone-DDS-Las-Vegas-Porcelain-Veneers-2
fyllinger%20(3)
Misfarget tann pga amalgamfyllinger. Emaljen blir blålig og translusent og amalgamfyllingen skinner gjennom tannen.

Estetisk tannbehandling

Ved all tannbehandling etterstrebes alltid best mulig estetisk resultat. Ved kosmetisk tannbehandling er det den  kosmetiske forbedringen som er selve grunnen til behandlingen.


Det å ha et pent smil er blitt alt viktigere med tiden.Det å ha friske, pene tenner gir en følelse av velvære og selvtillit. Et friskt, «pent smil» reflekterer som oftest sosial tilhørighet og evne til å ivareta seg selv over tid. Med åren blir ofte tenner missfarvet og kroner og fyllinger som kanskje tidigere var fine, ser kanskje ikke fullt så fine ut lenger.

Vi har lang erfaring med kosmetisk tannbehandling og det finnes alltid løsninger.

 

Porselensfasader


Har du misfaregede, skadede eller nedslitte tenner, kan det være vanskelig å oppnå et fullgodt resultat med enkle midler. I slike tilfeller er porselensfasader en god løsning. Fasadene limes utenpå tennene etter en overflatisk sliping. Med fasader kan også tennenes form forandres, slik at det for eksempel er mulig å forminske mellomrom.
 

Komposittfasader/Plastfasader


Komposittestetisk behandling som vi tilbyr er basert på kunnskap og materialet til annerkjente Lorenzo Vanini. Lorenzo Vanini utviklet et eget estetisk komposittmateriale, ved navnet HRi Enamel Plus, og anses idag å være det mest estetiske materiale til oppbygging av tenner.

 

Behandling av syreskader på tenner 


Vi spesialiserer oss i behandling av tannslitasje og syreskader på tenner. Våre behandlingsprinsipper og fremgangsmetoder er basert på å spare mest mulig tannsubstans.

Ofte innebærer behandling av syreskader også økt behov for estetisk tannbehandling da tannslitasjen  og syreskader reduserer estetikken betraktelig. 

Syreskader på baksiden av fortennene i overkjeven. Normalt er hele tannens krone dekket av emalje. Her er emaljen etset vekk og tannens bakside er nå blottet dentin.
syreskade1
Syreskader på baksiden av fortennene i overkjeven. Normalt er hele tannens krone dekket av emalje. Her er emaljen etset vekk og tannens bakside er nå blottet dentin.
slides_031-500x340
FØR BEHANDLING
ETTER BEHANDLING

Behandlinger av pusseskade

 

Tannpusseskader kan forekomme ved kraftig og hyppig tannpussing, spesielt når det brukes tannpasta med slipemidler.


De fleste tannkremer er tilsatt slike slipemidler, men det finnes også tannkrem uten slipemiddel. En tannbørste som har en medium eller myk bust bør anbefales hos mennesker med pusseskader, og hvis tannkrem brukes bør slipemidlene være minimale. En gunstig pusseteknikk bør innlæres.
e04857bfbb2590e97ffa9d22507a92f2

Utskifting av tannfargede fyllinger og amalgamfyllinger


Tidligere var det vanlig å bruke amalgam som fyllingsmateriale. Amalgamfyllinger er gråsvarte på farge og skiller seg derfor ut i tannrekken. I tillegg kan man ofte se at tannsubstansen rundt fyllingen får et blålig skjær. Om man ønsker det, kan man skifte ut synlige amalgamfyllinger med mer estetiske alternativer. I mange tilfeller kan en tannfarget fylling i plast (kompositt) være en god løsning. 

Dersom amalgamfyllingen er stor, kan det alternativt brukes et porselensinnlegg eller en keramisk krone. Disse er sterkere og penere enn fyllinger i plast, men også vesentlig dyrere.
 

Utskifting av tannfargede fyllinger


Når det gjelder plastfyllinger, kan disse over tid endre farge slik at de skiller seg ut i forhold til tannen. Dersom fyllingene ligger på lett synlige tannflater, kan dette virke skjemmende i et ellers pent smil. Særlig er overgangen mellom tann og fylling utsatt for misfarginger. Her kan fargestoffer fra kaffe, te, røyk osv. med tiden trenge inn og gjøre fyllingene mer synlige. Dersom dette ikke kan korrigeres med puss og polering, kan fyllingene i stedet skiftes. De nye fyllingene legges da med en farge som er mest mulig lik tannfargen.
 

Utskifting av fyllinger etter tannbleking


De fleste som prøver tannbleking får lysere tenner. Hvor mye lysere tennene blir, varierer fra person til person. Det er viktig å vite at fyllinger ikke endrer farge ved tannbleking. Dersom tennene responderer godt på blekingen og blir markert lysere, vil derfor plastfyllinger på tennenes fremside tre tydeligere frem. For å oppnå et godt sluttresultat, kan det derfor vise seg nødvendig å skifte synlige plastfyllinger etter at blekingen er gjennomført.
amalgam
Misfargede amalgamfyllinger

Våre nettsider bruker cookies

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle inn data fra besøkende. Vi bruker denne informasjonen til å utvikle bedre produkter, tjenester og innhold for deg som bruker av nettsiden.