Tannfyllinger

Når hull må fylles og tenner repareres er det flere løsninger til et fantastisk resultat.


Tannfyllinger:


Dersom man har hull i tennene som krever behandling, legges en tannfylling. Man benytter i dag ulike typer tannfyllingsmaterialer som blant annet kompositt (plast), porselen- og gullinnlegg. Amalgam brukes ikke lenger som fyllingsmateriale, årsaken til det er enkel, det er påvist at det er giftig og kan ha negative helseeffekter. Dessuten virker de fleste nye metodene mye bedre.

Kompositt(plast):


Tannfarget fyllingsmateriale brukes i små og mellomstore hull i fortenner og jeksler. Denne behandlingen gjøres gjerne ferdig på ett besøk. Fargen på fyllingen bestemmes etter fargeprøve. Godt renhold med tannbørste og tanntråd er viktig for å unngå hull i kanten av fyllingen.


Gullinnlegg:


Egner seg godt der hullet er for stort for tannfarget fylling (kompositt). Denne behandlingen krever gjerne 2 besøk. Ved første behandlingstime blir tannen slipt og det blir tatt et avtrykk. Avtrykket sendes et tannteknisk laboratorium, hvor en tanntekniker fremstiller gullinnlegget. Vi mottar så gullinnlegget på tannklinikken etter en viss tid, og innlegget blir limt fast/sementert til tannen. Gullinnlegg er et sterkt og godt material med lang levetid.


Porselensinnlegg:


Fremgangsmetoden er den samme som for gullinnlegg. Det tas avtrykk som sendes til tanntekniker, vi mottar det etter en tid og sementerer det på plass i tannen som trenger behandling. Fargen på porselenet tilpasses fargen på tannen. Gir ofte et estetisk godt resultat.
Ultraviolet-Light-Cure-Fillings

Våre nettsider bruker cookies

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle inn data fra besøkende. Vi bruker denne informasjonen til å utvikle bedre produkter, tjenester og innhold for deg som bruker av nettsiden.