Implantatbehandling

Informasjon til implantat pasienter:

Implantat -behandling er en behandlingsform basert på omfattende vitenskaplig forskning og utvikling gjennom mange år. Dette gjør oss i stand til å erstatte tapte tenner ved hjelp av kunstige røtter i form av titan-skruer.

Implantat -behandling forutsetter at dine tenner og kjever forøvrig er fri for infeksjoner. Røyking øker risikoen ved implantatbehandling og bør unngås.

Etter en implantat -behandling er det nødvendig med en god tannhygiene og regelmessige kontroller hos din tannlege.

Implantatbehandling består av to deler, en kirurgisk del og en protetisk del.

KIRURGISK DEL:

Operasjonen er rutine for oss, men selvfølgelig ikke for deg. Vi vil gjøre vårt beste for at du skal få en så positiv opplevelse som mulig.

Implantatoperasjonen gjøres rutinemessig med lokalbedøvelse. Det anbefales å spise og drikke normalt et par timer før operasjonen.

Den kirurgiske behandlingen kan gjøres som en to-stegs prosedyre eller en en-stegs prosedyre. Valg av prosedyre avhenger av de lokale forholdene i din kjeve.

To-stegs prosedyre:

Implantatet blir operert inn i kjeven og slimhinnen/tannkjøttet blir lukket tett over implantatet med noen sting. Etter en tilheling på 2-6 mnd gjøres et lite inngrep hvor vi lager en liten åpning i tannkjøttet over implantatet og setter på en forlenger, en distanse, som stikker gjennom tannkjøttet. Deretter er man klar for den protetiske behandlingen.

En-stegs prosedyre:

Her vil en del av implantatet stikke gjennom tannkjøttet etter operasjon. Etter tilheling er man klar for den protetiske behandlingen. I noen tilfelle kan dette gjøres umiddelbart etter operasjonen.

PROTETISK DEL:

Den protetiske behandlingen utføres enten hos din egen tannlege eller her ved klinikken hos vår spesialist i implantat protetikk.

I løpet av den protetiske delen får du selve tannkonstruksjonen. Behandlingen består av avtrykkstagning og registreringer for å bestemme form, farge og utstrekning av den nye tannen eller broen

Etter framstilling blir tannen/tennene satt fast på implantatet/ene


Tanntekniker

Framstillingen av tann-konstruksjonen utføres av tannteknikere ved et av våre samarbeidene laboratorier.

Betaling

Betaling gjøres fortløpende så sant ikke annet er avtalt.  Vanlige bankort kan benyttes, Mastercard godtas ikke.  

Oppfølging

Reglmessig oppfølging er like viktig for implantatbaserte tenner som ved egne tenner og en forutsetning for en god prognose. Etter avsluttet behandling hos oss bør oppfølging skje hos din faste tannlege.


Kontakt Stokkaveien Tannlegekontor, din tannlege i Stavanger. Vi tilbyr moderne tannbehandling i nyoppussede lokaler, og nytt utstyr, i Stokkaveien 45, Stavanger sentrum.

Våre nettsider bruker cookies

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle inn data fra besøkende. Vi bruker denne informasjonen til å utvikle bedre produkter, tjenester og innhold for deg som bruker av nettsiden.